2.9.2010

Syys-Kesän Värit*SYYS-KESÄN VÄREJÄ*

Son se aika syksystä - ainaki täälä pohojosesa, että tuo kasvillisuus alakaa 'maalautumhaan' eri värhein.
On se tuo ruskan tulo maisemhaan jonku-lainen valokuvvaajan 'piristys-ruiske'. Ei siinä mithään muuta touppinkia tartte.
Nuo kirkhaat värit saavat kameran-käyttäjät melekein hysterian parthaale. Nyky vehkeilä ko ei tartte minkhään laisia 'väri-lämpö-mittareita' eikä 'väri-analysaattoreita'. Kuvvaus onnistuu ko vain kamera pyssyy hyppysisä ja suuntailee sitä 'vähän päin kohetta'. Tulos on sitten heti nähtävisä ja jos ei miellytä ei muuta'ko lähetethään 'pittien-taihvaasheen', ja suunnitelhaan uutta otosta. On se heleppua - liianki...!
Tiki-Kameran käyttäjä voi kysellä nuista eelä mainituista valokuva-kampheista, että
'Mitä non..?'
Tämmönen 'vanha fossiili-kameran-käyttäjä' voisi niistä jotaki tietääkki. Sen vain sanon, 'luoja varijele niitä enhään eshiin kaivamasta tuolta komeron perältä'.

Joopa... joo... Nuo kuvvaus-tuloksethan on sitten niitä joista jaaritelhaan, ja koska naapurin mieltä ei voi pahottaa - sanothaan
'ompa kuvat hyvin kauhniita ja miellyttäviä'.
Entis-aikhaan ko Kameraseuroisa arvostelthiin kuvia oiken tosishaan saatto joku tokassa - 'mitähän tuo kuva täälä tekkee - kyllä sen paikka on roska-korisa'.

Se roska-kori oli siihen-aikhaan vähän erilainen ko nyt 'tiki' aikana. Mulla soili pimiösä pahavi laatikko johon mie revin paperikuvat - vähäsen vilikasun jäläkheen - sitä mukkaa ko mie sain niitä 'valotettua ja kehitettyä'.
Muuten, tuo kuvien arvostelu, olihan se joskus meleko totisten miesten totista puuhaa - naisenpuolet eivät ylheensä uskaltanheet näihin ympyröihin ollenkhaan. Tosikommat löivät kuvat kainalhoon ja häipyvät eikä niitä pitkhiin aikhoin näkyny kuvihhaan esittelemäsä.
*Tiki-Aika* on ilimeisesti vähän tasottanu arvostelua ja kuvien heleppo hävittäminen on kasvattanu kuvvaajan ommaaki 'näkemystä'. Muisto-Kuvia'ki voihaan kuvata aina uuelheen, jollon huomathaan millon kuvan sisältö on semmosta että se kannattaa säilyttää...!
No nyt tämä 'jorina' meni liiaki syvälliseksi.
Kuvailhaan Ruskaa ja annethaan arvosteluile 'piut-paut'...! 

Ei kommentteja: