18.9.2010

HIRVEN-POIKA

*TÄSÄHÄ MIE VAIN KATTELEN*
Mökin takana - 'Mökkiläisiä'

Ei sossaa vielä pöliätä mithään. Arka'han son. Kuvvaus-mallina se seiso aikansa. Ilimeisesti sen aika oli kuitenki kortila. En'hän mie kerinny ko' pari 'melekein-terävää' käsivarraa...!
Arto'han sen huomasi... Ennen'ko mie sain konheesheen menheen perile - mistä son kysymys - ja valokuvvauskonheen matkhaan - soli jo tuo Malli-Hirven-Poika vähän ko' kyllästyny mallina olhoon.

Täyty'hän minun tämmönen poseerauskuva Hirven-Pojasta panna esile näin syksylä, ko' se kohta alakaa se *Hirviä Hirvien Ajattaminen*. Hirvi-Poika'ki huomaa kelle ja misä sitä voi poseerata. Kameran laukhaus ei vielä oo kovinkhaan vaarallinen - vaikka se tulis pitkälä'ki putkela.
Mutta ootasta'ko, jos sillä ihimiselä on putken lisäksi vielä semmonen 'karvanen' joka räksyttää ko' pahanen 'rakki-koira'. Sillon son mentävä eikä meinattava - ja luijjaa.
'Pojala' son vielä kokematta.
Mie sen'oo vielä koskhaan hirviästi ajattanu nuita Hirviä. Molen antanu sen homman muitten huoleksi. On täsä syksysin ollu muutaki puuhaa. Sen Hirvestä saatavan hirviän hyvän lihan takia'han sitä ajatethaan. Kyllä'hän mie oon koittanu olla paikala ainaki sillon ko' sitä 'hirviä' meän Mummo on ruoka-pöythään laittanu. Harvinaista herkkua'han se meiläki on. Ei sitä oo ko' *mökki-ruokana*.

Sem'mie vain sanon nuiten Hirvien puolustamiseksi, vaikka niitä kuuleman mukhaan on melekosen palijon, - liika'ki - on sillä tuola erämaisa palijon vihulaisia'ki. Tekkeehän ne tuhua'ki nuisa istutus-männiköisä. Syyä niittenki pittää. Autoilijoitten on kohta oltava tarkkana. Non liikheelä - Hirvet...!!! 
Kyllä met yritämä ellää yhteis-elua Hirvienki kansa - kohtuuella...!
http://picasaweb.google.com/eskoa514

Ei kommentteja: