3.9.2010

*Putki-Kasvi* ja Kärpässieni


*PUTKI-KASVI ja KÄRPÄSSIENI*

Son nyt löytyny...! Uusi *Kasvi*...!
Moon Sen nimittäny
*PUTKI-KASVIKSI*
Sen tieteelisestä nimestä minula ei oo vielä 'harmainta-aavistusta'.
Nuo 'piolookit' saavat sen tietheelisen nimen hommaamisen huoleksheen. Niilekki vähän hommia, ettei ite tartte kaikkia tehä...!
Tuo 'Putki-Kasvin' taustala ylemmäsä kuvasa näkyvä sieni on 'Punakärpässieni' - ('amanita muscaria').
Alemmasa kuvasa son tuo Punakärpässieni kuvattuna niin'ko tarkemmin.
Son melekosen vaarallisen myrkyllinen. Ei soo kuitenkhaan niitä myrkyllisempiä.

Tuosta 'putkikasvista' - son moni-vuotinen. Siinä son seisonu jo melekein parikymmentä vuotta yhtä punasena varrelthaan ko' tuo Kärpässieni'ki. Sanosin tuosta varresta - nyt ko nuita *Maamyyriä* on aivan mahottomasti - tuohon 'putkikasvin' vartheen niitten hamphaat eivät pysty.

Nuista Maamyyristä - ko' tuli puhe - niitten hommat on siihen lajhiin vaikiasti ymmärrettäviä, ettei meilä Mummon kansa ole palijon sympatioita niitä kohthaan. Meilä on muutama 'mökki-pottu-penkki' tuosa Mökin takana. Nuo Myyrän ryökälheet on siinä rellestänheet siihen malhiin, että met hättäännymä kaivamhaan ylös vähäset potut aikasemmin ko normaalisti. Oli'han net niitä viehneet ja jyrsinheet siihen malhiin, että meleko palijon tuli tuota 'hukka-pottua'.
Potut olivat kuitenki kasvanheet sen verran rohkian suuriksi - hyästä kesästä johtuen, että jäi niitä meileki aivan tarpheeksi. Tarttee'han se myyräki ruokaa.
Jos mie vielä olisin saanu yhestäkhään Myyrästä 'potretin' ko Se tiiraili tuosa kaivamansa tunnelin suula - antasin Sille vielä pottujen lisäksi 'Papukaija-Merkin'...!

4 kommenttia:

Soili Jussila kirjoitti...

Ai kun tästä blogistasi tulee hyvälle päälle, tuota tervettä huumoria kun ei enää tänä päivänä niin vaan löydy;-)

labbai kirjoitti...

Taitaa se pihajänis olla paras kuvattava ja linssilude siellä vieläkin jos sitä ei ole vielä ammuttu, jänisjahtikin kun alkoi justiinsa. Heh, ja joku muukin mun lisäksi ymmärtää jorinoitasi. Hienoa se.

Eko kirjoitti...

'Soilile' täsä vain toteaisin, son tuo valokuvvaajan hommeli sen verran totista puuhaa, ettei aikoihnaan palijon joutanu jaarittelheen. Kolome hommaa piti hoitaa - (oliko pakko...?) nelijäski, jos tuo pitkän kontrahin aikoihnaan teheny 'kumppani' ei sitä vappaa-ehtoseti teheny.
Nyt ko on tuota aikaa - ei oo ees lomia mahollista enhään viettää - niin son tuon hummoorin virittelyn aika.

'Labbaile' toteaisin, että ko Pupujen mettästys alako - 'Malli-Pupu' on häipyny johonki.
Olhaan oltu vähän huolishaan. Eihän se vielä ollu ees ko pikkunen.
Tuo 'Valako-Tupsu' kaveri tuosa otti par-aikaa purtteja illan hämysä.

Terveisiä vain sinne Turun suunthaan - 'molemmile'....!

Soili Jussila kirjoitti...

Kiitos terveisistä, pitikin käväistä Lapin ruskaa ihastelemassa ja lapinkuume sen kun nousee mitä useammin käy, jospa tuota lääkettä kuumeeseen sais joskus riittävän määrän... näkyy tuo ruska jo alkaneen täällä Turussakin.