19.7.2010

Läheltä-Kuvvausta 1967-2010        Son 'siihen lajhiin sanottuna' - tuosta VALOKUVVAUKSESTA - lähemmin  LÄHIKUVVAUKSESTA - on se 'kuninkuus-laji'. Siinä son kenttää jota ei koshaan saaha valahmiiksi.  

Mie hankin ensimmäisen Kameran semmosen 'järijestelmä' - ei sollu se  ensimmäinen 'valokuvvaus-kone' - soli toinen... Minolta SRT 101...
Sillon tuli heti miehleen 'kuvata läheltä'.
Ei'hän sitä ollu rahhaa ostaa ko' runko ja normaali klasi. No eihän niilä kovin lähele päässy. Mie löysin 'romuista' 1904 Ameriikasta tuoun 'teatterikiikarin'. Sen etulinssistä mie rustasin 'lähilinssin'. Sillä sitä kuvathiin läheltä. Kamera vaihtu Canonhiin ja lähipalakheesheen. Siihen asensin sovitheila erilaisia 'klaseja'. Niistä on tietua tuola aikasemmasa sivusa.
Noh Niistä Vanhoista ei *Vanha* taho päässä nykyaikhaan. Äsken sain Leican-optiikan vm. 1958. Elmar f=5cm  1:2,8 - täyttä rautaa. Sitä oli kokkeiltava läheltä-kuvvauksheen. Sovitus Canonin palakheeseen - ja kuvvaahmaan.
Tuloksia on täsä ohesa... Musta-valakoset on vuoelta 1968. Filimi 400 asasta TRI-X - kehitys ilimeisesti D76. Cannaus Minoltan kannerila.
Alimmat 'väri-tikit' Canon 50D palije ja Leican 5cm klasi.
En'hän mie tiiä sanua, mutta 'vanhalaki voi vielä olla käyttyä'. Onhan niitä 'mustia ja kiiltäviä' uusia'ki. *Vanha Kuvvailee Vielä Vanhoila'ki* - lähikuvvailemishiin....!

1 kommentti:

Eko kirjoitti...

Alimmaisen kuvan terävyysalue on melkoisen pieni.
50mm objektiivi ja paljelaite sen tekevät. Lähelle kohdetta on myös mentävä.
Jos paljetta venytetään tarpeeksi voidaan kuvata esim. kärpänen joka kävelee objektiivin etulinssillä...!