14.7.2010

Kyllä tarkennee Kitkala'ki

Son Siinä....! Ja Siihen on uskominen...! MITTARIT EIVÄT VALEHTELE...? Vai valehtelevatko'han ne sitteki? 'Meteorolookitki' eppäilevät jo laitheithaan...? Onhan'se mahotonta... Ei täälä Suomesa soo mahollista...?
Mie muistan'ko olthiin Saarajokivarresa heinänteosa 1950-luvula. Syöthiin suolasta - 'hevosen-lihhaa' - lähtheestä juothiin vettä pääle...Oli'han se piimäleiliki kylymäsä - lähtheesä. 'Hiki virtasi'... Enhään ko' ei pystyny juohmaan mithää... piethiin vain kieltä veesä... Oli se kuumaa hommaa... Isän veli niitti heinää suo-niitylä *käyrän-varren-vikatheela*...  Mäthäitten välistä muula sollu mahollista...  Itikoita ja mäkäräisiä niitä oli palijon, ja paarmoja - ainaki kolomia kokua.  Pikiölijy - soili ylheinen 'teotorantti' niitten karkottamisheen. Met 'apu-pojat' koothiin heinää - ko' soli kuivannu - suohvaan...!
Heinää haethiin sitten talavela elukoile hevosela - kairan poikki - 'umpista' - hevosen polokemmaa talavitietä pitkin - kymmenen kilometriä oli lyhyt matka...! No...joo... soli sillon... 60-vuotta sitten...!
Nyky-Ihiminen se valittaa kuumuutta ja itikoita ko' se makkaa variosa ja juo 'pilsneriä' pillilä...
Joopa... joo... mihinkhään tämä 'maailima' vielä menneekhään...!?

Ei kommentteja: