30.7.2010

Kärpänen PULLAUTTELLEE...!


*KÄRPÄNEN PUHALTELLEE ILIMA-KUPLIA*
Tuosa 'älijähti mielheen' - mitä'hän se merkinnee ja mistähän se johtunnee...?
Röyhtelleekö Se...?
Onkhan se joku 'vanha-merkki' jostaki...?

Muuten - Ne 'vanhat-merkit' - moon huomannu - ei piä enhään paikhaansa - ko' ainuasthaan yksi - viimi talavelta. Vaikka eihän sitä vielä tiiä sitäkhään. Ens' talavena - ko' - ja jos - tullee lunta - sen voi varmistaa...!
Tuo *JASKAN KYLYMÄ-KIVI* ainaki - vanhana merkkinä - petti perustheellisesti...! Vesi on tuosa purosaki ko' ennen vanhaan kesälä - 'virvottavan lämmintä'.
Ja entäs tuo iliman lämpötila sitten - ei'hän sen pitäs 'vanhojen merkkien' mukhaan nuin *heltheistä* olla. Sen pitäs ainaki täälä Koilismaala olla 'inhimillisisä' lukemisa - niin ko' kesälä kuuluuki...! Yöläki tuo uluko-mittari näytteli normaalia sisälämpö-tillaa.
Ja entäs'sitten tuo päivän *helle* - eihän se sovi Koilismaale ollenkhaan - aatelkaapa nuita Karhuja - turkki päälä...! Ja nuo Porot - yöläki ne haki 'varijopaikkoja' tuosa pihala...!
Pitäsk'hään 'valtiovallan' tehä jotaki. Non suojeltuja elukoita. Jos laitettas semmosia kylymiä vesisuihkuja tuone luoonthoon - ko' näkkyy tuosa 'ihimisten pitkän-matkan-kilipa-kävely-reitilä'ki' olevan...?
Tuntuu tuo lämpötila olevan noussa tuola 'köökinki' puolela. Sieltä kuulluu - sen mitä mie enhään kuulen - ko' mulla on tuo 'valikoiva-kuulo' - semmosia 'hykhäyksiä' - että mie taijan lopetella ja lähtiä tuone puron *vilivottavhaan sylleihlyyn*....
 

1 kommentti:

Eko kirjoitti...

'Kupla-Mestari' oli hommisa myöhemminkin - vuosi 2012
- syyskuun alussa.
Kuvasin ja asettelin blogiini.
Jos painat *TÄTÄ*. pääset katsomaan
toista 'Kuplan-Puhaltelijaa'...