3.10.2010

Värit Kuvassa...


*VÄRIT KUVASSA*

*KAKSI KUVAA ja KAKSI SANAA*
Niilä met pääsemäki alakhuun. Toivottavasti myös 'jorinan' lophuun mahollisimman nopiasti ja asiaa seleventävilä sanoila ja iliman sana kääntheitä.
Ko' mie nyt lopettasin niin solis monile helepotus. Häätyy kuitenki sanua, ettei tätä onneksheen monikhaan viitti alakaa ees 'tankkaahmaan' joka ei tarkota mithään 'auton tankkausta' vaan sanojen kääntämistä iliman sanakirijaa - suomen-kielele...!
Tuota *VÄRIÄ* mie näisä *KUVISA* yritän jollaki laila selitellä ja puolustella. Mie olen joskus sanonu - *VÄRIKUVA* on parhaimmilhaan ko' siinä olevia värejä ei huomaa ollenkhaan...!?
Noh' näisä *kuvisa* sen värin huomaa. Se pakkaa tulheen 'silimile'. Son'ki näitten kuva-värien tarkotus.
Nämät'hän on niitä 'ruska-värejä' jokka on jo melekein hävihneet tuolta luonnosta.
Tänä syksynä noli melekosen näyttäviä. Ko' meisä kaikisa ihimisisä piilee jonkunlainen 'taiteilija'. Toisisa se piileskellee julukisemmin ko' toisisa. Mitähän se sana sitten pittääkhään sisälhään...? Melekosela varmuuela voi sanua, että melekein kaikki näitä kuvia katteleva pittää niitä ensi silihmäykselä 'kauhniina kuvina'...!
Vähän pitemphään katottuna voihaan sanua,
ettei'hän nook'haan mithään sen kummosempia.
Tuo väri son semmonen joka 'iskee' ensimmäisenä meän 'silimä-herhmoon', ja jos sen värin ossais jollaki laila asettaa omhaan arhvoonsa nousis tuo *kuvien sisältö'ki* oikeishiin määhreishiin...!

Tuo minun 'oikolukija' tuo Mummo, josta mulle on tullu 'korvaamaton' apu tämän tekstin 'oikeelisuuen varmistamiseksi' sano, 'voi kauhia - meinaak'sie lopullisesti pelotella ihimiset pois kuvien kattelusta'...? Häätyy sanua - kysymys oli aivan aiheelinen...!


http://picasaweb.google.com/eskoa514

2 kommenttia:

Soili Jussila kirjoitti...

No eihän sitä noin vähistä säikähetä pois kuvien kattelusta, kun usein nuo jututkin on se toinen puoli tässä blogissasi:-) Ja eihän nuo kuvatkaan hassummat ole...
Monenlaista kuvaa saa nykyään aikaseseksi digikuvista ja vielä tänä päivänä ne on joka tapauksessa säädettävä kohilleen ennen kuin näyttävät luonnollisilta, ehkä joku päivä ovat kamerat kehittyneet niin ettei tarvi säädellä ellei halua... Olen yllättävän monelta eri taholta maallikoitakin kuullut että mahdollisimman aidon näköiset ja väriset ovat ne mistä tykätään... On myös niinkin että toiset tykkää värillisemmistä ja taiteellisemmista ja onhan siinä sitten katsojalla ja kuvaajalla vaihteua kun perusväreissä on nähty ja kuvattu moneen kertaan.

Eko kirjoitti...

Hip...Hei... Täälä olhaan...!
Kaikesta väreistä huolimatta..!
Väreilä'hän sitä nyt pelathaan. Ennen oli ennen. M-V ja sävyerottelut olivat aikoihnaan joila pyrithiin 'iskemhään' kuvan kattelijan 'näkö-herhmoon'. Voi'han sitä nytki tehä...
Väri-garfiikkaa... Heleposti..!!;-(