22.8.2010

Verkkokalaa Kitkalta...

*VERKOILA KALASTAMISTA ALAKITKALA*

Ko mie tuosa eilen jorisin tuosta 'erälä-käynnistä' - mettästyksestä ja kalastuksesta - häätynnee mulla olla jotaki 'kouhriin-tuntuvvaa' että minun joriloila on jotaki tottuuven pohojaa.
Niin'pä mie asettelen tälle sivule oikein kolome kuvvaa totistaakseni 'kuinka-suuresta-kalastajasta' on nyh' kysymys.
Tuo 'airollinen' - apulaiskuvvaaja, jota mie myös Mummoksi tituleeraan näisä jorinoisa - koitti toppuuella -
*älä kuule minua sotke lokhiisi ja muihin jorinoihin*.
Eihän se sittä mihinkhään pääse - son teheny 'pitkän kontrahin' ja kontrahti-neuvottelut on tehty 50-vuotta aikasemmin ja siittä ei oo valitus oikeutta.
Niinpä se Mummo sitten suostu - jonkin verran suostuttelua ja maanittelua se kyllä vaati - niiko malliksi - antamhaan 'panna-julukiseksi' pari 'Sen-Kuvvaa'. Sano se kyllä ehoksi että niitten käyttäminen muuhun käythöön ko varotukseksi tulevile sukupolovile tekemästä 'kovinkhaan-pitkiä' kotrahteja 'airolliseksi' rupiamisesta. Johan mie sen lupasin hoitaa mielelläni.

Kolomela Kuvala mie sitten sain 'jonkinlaisen-sepustuksen' *Verkko-Kalastuksesta Alakitkala* - tietenki 'kotitarpheesheen'.
Ja voi mahoton - sen mie voin sanua - ko mie nuo Siiat sain perkattua - joka homma lankijjaa minule ko luonnosthaan - 'airollien' otti ne hotheishiinsa, ja ei menny ko hetki, noli valahmiit uuhniin pantaviksi.
Sen voi jokhainen kuvitella ko kuulu ilimotus - *Non valahmiit - Syöhmään* - minkälaisen vipinän se sai minun kinttuihin....!

Ei kommentteja: