20.8.2010

Jahtiajat Lähestyvät...*JAHTIAJAT ALAKAMASA*Toissapäivänä kävin soutelemesa tuola Järvelä. Sielä oli hilijasta. Muutama vesilintu-poikue 'meloskeli' hilijolheen. Ylihuomisesta alakavasta vesilintu-jahista niilä ei näyttäny olevan minkhään laista tietua.
Mie kyllä mielessäni lähetin sanomaa - *Ylihuomisesta alakaen lennot - Korkiala ja Kovvaa*.
Eivät taitannheet ymmärtää.
Non häthäisimmät rasvailheet 'putkiihhaan' jo aikoja sitten - ja tarkkuuttanheet silimää ja kättä.
Kaikila se pitää jonkilainen 'ase' olla ko' syys-kesälä tänne luonthoon tullee. Mulla son tuo Kaamia-Putkinen Kamera...!

Kyllä täälä hilijasela järvelä voi kunnella ja katella hilijasuutta'ki. Sen rikkoo joskus lokin, vesilinnun tai jonku muun luonto-elläimen ääntely...!
Häätyy kyllä sanua - on mahtavat hilijasuuet ja näkymät ko' niitä vain ossais kunnioitaa...! Tuon Canonin ääntely on niin hilijasta, ettei se palijon luontua häiritte.

Tänhään se voi puolen-päivän jäläkheen josaki järvelä - se hilijasuus - rikkoontua rajusti.
Em'mie tiiä - kyllä se joku nuitten 'rääpisköjen'ki' peräsä juoksee ja muutenki tekkee työtä hiki hatusa. Ja vasta  sitä olhaan suurta mettästäjjää ko' semmosen on saanu rephuunsa.
Oon'han se mieki aikoihnaan ollu - pari kertaa - 'sorsa-jahisa'. Oikein pyssyn kansa. En'hän mie saanu ko' muutaman panoksen tuhulattua - saalhiiksi jäi märät kampheet.
Saahan ne kampheet märiksi ja mutaseksi tuon kameran'ki kansa. Kyllä mie eelheenki turvaannun tuohon kamehraan. Onhan seki kovasti 'vaarallinen-ase' - väärin käytettynä.....!!

Ei kommentteja: