9.11.2010

JALKAISIN MUUTTAVAT *JOUTSENET*

*Muutto-Matkalainen Väsynyt*
 *No johan 'Se' piristy*
*Ei muuta ko' Menoksi vaikka kävellen*
Toissa-päivänä kävin 'apulaiskuvvajan' kansa kattomasa tuola Kuusamojärven 'niemen-nokasa' talaven tulon tilannetta.
Oli'han sielä tilannetta aivan tarpheeksi. Eellisen yön ensimmäisen kunnon talavipakkasen jäläkheen matalimmat veet olivat jäätynheet. Periksi antamattomat Joutsenet lentelivät ja kaartelivat 'varphaitten-pesuvettä' katellen.
Ei sitä ollu. Sieltä sitä ruokaa'ki olis löytyny - matalasta ranta-kaislikosta...!
Yksi pari oli muuttomatkala kirkhaala jäälä - kymmenen astheen pakkasesa. Toinen Joutsenista oli ilimeisesti niin väsyny, ettei se jaksanu noussa siivile - toisele se kyllä onnistu. Se tuli takasin ko' toinen huuteli. Ei sitä kaveria hevilä jätetä.
Noh.. siinä ne aikansa 'neuvotteli' - toinen makkoili - ja sitten ne lähti - kävellen muuttomatkale etehlään päin.
On siinä kävelemistä...! Noh... Kyllä se tuosta näkkyy onnistuvan. Eppäilin *Äiskäksi* tuota väsyhneempää. Saattaahan se olla *Iskäki* - mikäpä nuista ottaa selevän...?
Tuosta on pari-kilsaa avovetheen... Sielä taas on niin syyää, ettei ruokaa ole mahollista saaha. Ei soo heleppua tuo reissaajan elämä.
Kyllä nämä tuosta siivile nousee ko' aikansa kävelevät kymmenen astheen pakkasesa - vasta tuuhleen...!
Tuola vähän ulompana lenteli kuuen joutsenen parvi... Nämä kerkiävät matkhaan ko' vähän pitentävät askelthaan.
Hyvä son sanua - tuo jää oli niin liukasta, että jokasela askelheela näky vähän luiskahtelevan...!
Toivotama Hyvvää Matkaa... Kevväälä ko' räysthäät alakaa tippasehmaan - ei muuta'ko takasin...!!!


5 kommenttia:

Pehmyt piirto kirjoitti...

Jos tuo toinen matkalainen väsähtää tyystin, niin jättääkö puoliso sen vai jääkö pyöriin lähistölle. Ikävältä tuntuu lintu paran kohtalo, mutta heikot uupuu elon tiellä...

Pikkasen klaavasin tätä sinun blogia ja tosi mielenkiintoiselta vaikuttaa. Täytyy oikein ajan kanssa lukia nuo jutut, nyt täytyy kohta rientää töihin.

Pehmyt piirto kirjoitti...

Ilimankos tämän blogin tyyli kovasti viehättää, luin tuosta aikaisemmasta postauksesta, että juuresi vie Kemijoki varteen, Taivalkoskelle. Kemijoen alajuoksulta on minun juureni ja Paakkolassa tuli lapsuudessa kesiä vietettyä ja murre iskostui hyvin lapsen mieleen.

Eko kirjoitti...

Tuohon 'jättämiseen' en oikein osaa sanoa. Ei se puolisoa aivan hevillä jätä. Jos toinen menehtyy - ilmeisesti silloin on vähän pakko...?
Kyllä Joutsenet melkoisista 'kohohmeista' selviävät... Voivat jopa talvehtia näilläkin korkeuksilla jos vain sulaa vettä ja ruokaa löytyy.
Keväällä ne tulevat tänne lumen ja jään aikaan...! Tuolla niitä 'pareja' näkee järven jäällä seisomassa yhden jalan varassa. Ei taida 'reumatismi' vaivata...?

Tuosta 'viehättävyyestä' en ossaa sanua...? Mukavaa jos viittit 'jorinoitani' vääntää murtheesta huolimatta.
Taijama sitten olla melekein 'naapuruksia'... Taivalkosken Länsipuolen vanhan-rakennuksen - joka on tuola aikasemmasa 'lokisa' - http://eskoalamaunu.blogspot.com/2010/06/1950-luku-ei-koskhaan-enhaan-pallaa.html - son kuvattuna
misä mie ensi-parkasut tein...!

Ari kirjoitti...

Josko nuo tulisivat tänne uimaan, kuvasin tuossa lahukassa joku aika sitten serkkuja. Vikaise muuten toistakin blogiani siellä kuvat ovat aitoja amatööri otoksia ;)

Seijastiina kirjoitti...

Toivottavasti pärjäävät ♥♥