13.11.2010

Viho-viimeiset muuttajat...!

*KUUSAMOJÄRVEN VIIMEISET MUUTTAVAT JOUTSENET*
Kyllä son siihen laihin, että ko' nuitten Joutsenten kansa on koko kesän eläny tuomosta rauhallista rinnakkaiselämää tuola 'Kesä-Laitumela', ei niitä taho malttaa jättää syksyläkhän 'oman-onnensa' noihan...
Minun häätyy laittaa tähän niin'ko viho-viiminen 'jäähyväis-kuva' tältä vuoelta.
Eihän sitä kumminkhan niin varmasti tiiä - soli viimi talavenaki yksi meleko 'kylymä-verinen' Joutsen joka talavehti tuola Kiveskosken tienoila ilimeisesti koko talaven..!?
Virtaava vesi ei jääy ja sillon se 'ruoka-puoli' on Joutsenelaki turvattu.
Kyllä ne Joutsenet tuolta Kuusamojärveltä -  vielä sulista-vesistä - ovat jo suunnanhet etelämmäksi.
Ei niitä lumi pelota - jää on semmonen joka net pannee lähtemhän. Loppuu sapuska - vaikka kevvääläki mie seurasin tuola puron varresa - ei sielä mithän sullaa vettä ollu - jänkältä net pälävi paikoista evästä hommasivat.
Noli tulheet hyvisä ajon - revirilhen...!
Noh.. nyt son jätettävä nuo joutsenet ja muutki muuttajat ja alettava suunnittelhen jotaki muuta mukavaa kuvaksi kelepaavaa...!
Tai eihän sitä tiiä...???
http://picasaweb.google.com/eskoa514

4 kommenttia:

Pehmyt piirto kirjoitti...

Eihän ne kauan pois ole, joutsenet. Eikö niitä jo huhtikuun aikaan siellä lentele, vai miten on.

Itsellä tulee seurattua noita pihpiirin pikkuisia lentelijöitä, siinähän se pimeä aika kuluu.

Eko kirjoitti...

Huhtikuussa niitä on reviirejään kattelemassa. Tuolla niitä näkee purolla ja järven rannoilla, vaikka kaikkialla on vielä jäätä ja lunta.
On oltava ajoissa, etteivät vain toiset valtaa lammen- ja lahden poukamia.
Sama pari pesii samalla paikalla koko eliniän.
Semmosta se on 'Reissu-Joutsenen' elämä. Kaiken lisäksi ne ovat lisääntyneet niin paljon, että pesintäpaikoista alkaa olla pulaa...!

labbai kirjoitti...

Olihan tuossa viime kesä pikkulahessa se melkonen reviiririita jota pääsi todistamaan. Laajakulma kamerassa ja veneen avaimet mökissä, tietty. Sitten kun enti vaihtamaan telen ja hakemaan veneen avaimet, jäljellä oli vain "helevetisti höyheniä" veden pinnalla. Aina ei ehi. Ei vaikka kuinka juoksis.

Pekka Aalto kirjoitti...

Käytiin tänään laittamassa isän mökkiä talvikuntoon. Siellä niitä näkyi vielä kaksi joutsenten poikasta vanhempiensa seurassa. Poikaset olivat vielä ruskeapukuisia. Liekö vielä ovat lentokykyisiä. Varmaan ne viivästyttävät emojen lähtöä.