15.11.2010

Pakkas-aamun auringon nousu


Nyt se sitten tuli - ensimmäinen kunnon pakkas-yö ja aamu...!
Isänpäivää vastanen yö oli kylymin tälle syksyle. Pakkasta oli Koillismaala 15-20 astetta.
Aamu oli kirkas ja kuulas ko' ainaski talavela. Puut olivat kuurasa. Lunta on kuitenki vähän.
Sitten se alako tuo aurinko kipuamhan tuole taihvaale. Johan siittä synty melekonen 'väri-spektaakkeli'. Punasta - sitä son eri sävysä - ja sinistä...! 
Kovasti vähän aikaa soli kuitenki parhaimmilhan. Jos ei sillon -  puoli kaheksan maisa aamula ollu herählän - ei sitä parasta väri-loistua kerenny näkhen. Soli kyllä myöhästä jo puoli yheksän maisa.Tuota kuuraa oli kertyny koihvuin yön aikana jonku verran. Sen saaminen samhan kuvhan tuon 'punasen ja sinisen' kansa on sitten jo niitä asioita josta en ainakhan mie menis takkuushen.
Se saattaapi onnistua tai sitten se'ei saata onnistua.
Noh... mie se yritin kuvata tuota kuuraa samhan kuvhan. Ei'hän siittä mithän tullu.
Son siihen laihin sanottava, että non pakkasela nuo 'leukaperätki' sen verran kohohmeesa, että 'jorinaki' tullee tai saattaa jäähä tulemattaki.
Jovain mie sain tämän jollaki laila valahmiiksi. Voi sanua - niin'ko rautaset reen jalakset pakkasela narahtelevat aisakellon kalakattaesa...!!!
Joopa... jooo... ei ne nekhän enhän taija palijon narahella - net jalakset. Tuon aisakellonki ääni taitaa olla meleko laila 'tukheuksisa'...???4 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Kiitos upeista kuvista, erityisesti siitä uskomattoman värisestä ensimmäisestä! Ja mukavasta tarinoinnista tietysti myös...

Seppo Salminen kirjoitti...

Kovin on jo talviset maisemat siellä. Hienot kuvat ja värit, oli ensimmäisessä kuvassa Venuskin kuvassa siinä puun yläpuolella.

Eko kirjoitti...

Kiki ja Seppo - talvista alkaa olemaan. Luntakin tulee vähän kerrallaa. Se voi kyllä pysyä kevääseen asti.
Pakkasta sopivasti - tänäänkin alle kymmenen astetta...!
Kiitos käynnistä ja tapaillaan....!!

Heikki Lappalainen kirjoitti...

Kylläpä tekikin sielulle hyvää aamusella kuulla, että jossakin jo oli pakkasta. Ja 15 astetta! Upeaa! Ensin odotettiin helpotusta kuuma kesä, ja nyt vetisessä syksyssä kaipaa huurteen kimallusta. Kiitoksia hienoista kuvista.
Ja nuo maiseman värisävyt, kun kiusallakaan ne eivät aina heti suostu kameran sisään sovinnolla tulemaan. No sepä antaa aiheen taas lähteä uudelle retkelle pakkasilmaan. Näin se luonto kannustaa ihmistä.