2.6.2016

Mustarastas-Pari pohjoisessa...

Nyt ne ovat tulleet pohjoiseenkin -
olisivatko pesintä-puuhissa...!

Kuvia -

* MUSTARASTAS PARI SYÖNTI-PUUHISSA *

 'Isä-Rastas' kävi ensin tutustumassa ruoka-tarjontaan...

 Totesi sen maittavaksi ja kutsui 'Emo-Rastaan' aterialle...

Maittavaa olikin...!

Valitettavasti pari on kovin arka -
valokuvaaminen ei tahdo onnistua millään.
Nämä kuvat ovat aamulla otettuja -
vääristävän ikkunanlasin lävitse...
On kuitenkin harvinainen pari Pohjois-Kuusamossa -
kannatti yrittää....!
--------
Mustarastaan laulua voi kuunnella -
- täältä -

3 kommenttia:

Tomás kirjoitti...

Bonitas estas aves buscando comida.

Saludos.

Markku Alamaunu kirjoitti...

Eteläsuomessa tuo lintu on yleinen. Siellä se on vakituinen vieras lintulautojen alapuolella, noukkimassa maahan pudonneita siemeniä. Mustarastas onkin Uudenmaan kansallislintu. Vähitellen sen levinneisyys yleistyy pohjoista kohti.

Markku Alamaunu kirjoitti...

Korjaus edelliseen kommenttiini. Ei se mustarastas ole Uudenmaan kansallislintu kuten väitin, vaan se on Uudenmaan maakuntalintu.