5.5.2011

Karpaloita Suolla


Karpaloita Suolla

Lumien sulattua - Soilta - sieltä niitä löytyy 'vitamiini-pommeja'
*Karpaloita*
Siellä ne ovat - 'pyöreät ja punaiset'...
Odottavat vain poimijaa.
Ei niitä kovin yltäkylläisesti ole jokaisella suolla.
Niillä soilla missä niitä sitten on - Karpaloita saattaa olla runsain mitoin.
Talven aikana ne ovat 'mehustuneet' sopivasti ja ovat poimittavissa.
Myös myöhällä syksyllä - ensimmäisten pakkasten jälkeen niitä kannattaa 'bongata'...
Niitä on kahta lajia - Iso-Karpalo ja Pikku-Karpalo.
Ne ovat eri lajeja.
Iso-Karpalo on pyöreä ja paljon painavampi kuin Pikku-Karpalo.
Kyllä ne kukkivatkin. Ei sitä paljon kukaan huomaa.
Kuvaajan kannattaakin kumartua vähän syvempään rahkasammalikkoon.
Sieltä sen kukka köytyy...
Kurjet pitävät niistä ja meidän on pidettävä kiirettä, että ehdimme ennen.
Ei muuta'ko 'Karpalonpoimijaisiin'.....
https://picasaweb.google.com/eskoa514

12 kommenttia:

Tiitsa kirjoitti...

Ihania makeita karpaloita, parhaimmillaan juuri näin keväällä.
Aamiaiseeni kuulu lusikallinen soseutettuja karpaloita joka aamu.
Ollappa tuollainen suo lähellä.
Kuvatkin niin houkuttelevan kauniit.

sirpa kirjoitti...

Raps...tuollaisia napakoita, meheviä
karpaloita, kiitos.

Mr. Paparazzo kirjoitti...

Biztosan finom ez a gyümölcs!
Szépek a fotók, és az új blog fejléc is nagyon tetszik!

Eko kirjoitti...

*Tiitsa* - kiitos Karpaloille maistuvasta kommentista...
Niistä se maku lähtee... Kunto kohenee...
Suota kyllä riittää - tuosta poimijan kunnosta en menis takhuusheen...!
Ei oo syöny tarpheeksi Karpaloita...!

Eko kirjoitti...

*Sirpa* - kovasti kiitoksia, että Karpalot maistu.

Eko kirjoitti...

*Mr.Paparazzo* - kiitos epäilevästä kommentista.
Voin vakuuttaa, että Karpalo - poimittuna Suomen Kuusamon soilta - on takuu varmasti vitamiini-rikas ja terveellisen maukas.
Sitä ei vain monikaan viitsi poimia.
On sen verran kova töinen työ.
Kiitos kehuista 'uuden blogi otsikon' valmistuttua.
Oli aika vaihtaa. Joutsenetkin ovat jo avovedessä...!

*Mr.Paparazzo* - köszönet a szkepticizmus.
Azt megerősíthetem, hogy Áfonya - Kuusamo, Finnország válogatott mocsarak - garantálja, hogy a vitamin-gazdag ízletes és egészséges.
Ez csak nem sok fáradságot, hogy vegye fel.
Ez elég nehéz, hogy egy másik munkát. Köszönöm a dicséretet az "új blog" cím alatt kész.
Ideje volt változtatni.
Hattyú már a nyílt vízben ...!

Ritinha kirjoitti...

Adoro cereja....e fotos lindas.
Parabéns!!!

Manteli kirjoitti...

Nams, olisivat makeita nyt, tuli talven aikana syötyä kaikki vanhat karpalovarastot. Lapsena syötiin myös pehmenneitä puolukoita, ne vasta herkkua olivatkin.

magda kirjoitti...

Wonterful photos !!!
Is springs now!!!
Warm greetings

Eko kirjoitti...

Ritinha Hey - bueno conocer gente en mis fotos.
Gracias por publicar.
Aquí está el "nosotros-tarta-cereza" - Arándano -
http://fi.wikipedia.org/wiki/Isokarpalo
Crece silvestre en el pantano.
Es muy rico en vitamina A y "picante" sabor.
Final feliz de la semana ...!

Eko kirjoitti...

'Manteli' - kiitos kommentista.
Makeita ja makeita... Kirpakkaa makeutta...!
Puolukka on myös vielä talvenkin jälkeen lumen alta paljastuessaan syötävän hyvää...
Kyllä näitä kirpeitä vitamiini-pommeja tulee aina maisteltua näin keväällä kun niitä tuolta suo-mättäistä huomaa.

Eko kirjoitti...

Thank you 'Magda' visits and comments.
Early spring migrants have already arrived.
Swans and Cranes - big pilots.
Spring is we have a good start.
Warm end of the week ...!