On se jo ollut kukassa useita päiviä - suolla
* Hilla / Lakka / Suomuurain / Valokki *
Se on yksi ja sama kullan-keltainen marja. Siinä on joka-kevätkesän oma viehätys.
Sitä käydään jo hyvissä ajoin soilla ikäänkuin 'varkain' vakoilemassa.
Mikä on tämän kevätkesän mahdollisuus 'omalla-reviiri-suolla'...?
Saadaanko onnistunut kukinta... Mikä on yöhallan mahdollisuus...
Tuleeko rankkoja sateita... Voiko jonkinlainen luonnon-tapahtuma hävittää hillan kukat...?
Onko niitä 'pölyttämiseen' tarvittavia itikoita ja muita 'syöpäläisiä'...?
Nohh.. tämän kesäkuun alku näytti hyvältä. Hillan kukkia suo valkoisenaan.
Tarkemmin kateltuna kaikki kunnossa. Oma 'Pölyttäjä' ötökkäkin näkyi olevan paikalla.
Sen minä vielä määräsin vartioimaan, ettei naapurin isäntä tule huomaamatta paikalle...!
Nohh... seuraavana yönä - kun olin sadon tarkastanut ja kuvannut -
olivat mittarit pakkasella yhden asteen (-1º) .....!!!
Se taisi sitten olla siinä - menetetty *Hilla-Sato* - paleltu'ko kukat...???
https://picasaweb.google.com/eskoa514
Sitä käydään jo hyvissä ajoin soilla ikäänkuin 'varkain' vakoilemassa.
Mikä on tämän kevätkesän mahdollisuus 'omalla-reviiri-suolla'...?
Saadaanko onnistunut kukinta... Mikä on yöhallan mahdollisuus...
Tuleeko rankkoja sateita... Voiko jonkinlainen luonnon-tapahtuma hävittää hillan kukat...?
Onko niitä 'pölyttämiseen' tarvittavia itikoita ja muita 'syöpäläisiä'...?
Nohh.. tämän kesäkuun alku näytti hyvältä. Hillan kukkia suo valkoisenaan.
Tarkemmin kateltuna kaikki kunnossa. Oma 'Pölyttäjä' ötökkäkin näkyi olevan paikalla.
Sen minä vielä määräsin vartioimaan, ettei naapurin isäntä tule huomaamatta paikalle...!
Nohh... seuraavana yönä - kun olin sadon tarkastanut ja kuvannut -
olivat mittarit pakkasella yhden asteen (-1º) .....!!!
Se taisi sitten olla siinä - menetetty *Hilla-Sato* - paleltu'ko kukat...???
https://picasaweb.google.com/eskoa514
Toivottavasti eivät paleltuneet.
VastaaPoistaMikään ei voita Kainuun juustoleipää ja siihen lakkahilloa päälle! Ahh mikä makuelämys. Kainuun juustoleipää en ole aikoihin saanutkaan, lapsuudessa se oli suurta herkkua.
Niihän se on ollu vähän joka vuosi. Ensin on suot valakiana ja sitten tuulee liikaa, sattaa liikaa, sattaa liian vähän, on liian kylymä tai liian kuuma. Kova on hillan elämä. Siksi ne hengissä säilyneet ja kypsäksi ehtineet ovatkin niin maistuvaisia suoraan suolta syötyinä.
VastaaPoistaKiitos 'Leenamarketta' - vierailusta ja kommentista. Maistuvaista se leipäjuusto ja lakkahillo...
VastaaPoistaLakkahillon saanti ei ole jokavuotinen - toisinaan sitä hillaa on ja toisina vuosina sitä ei ole.
Nyt on ainakin suuret mahdollisuudet sadon saantiin.
Welcome *labbai*...
VastaaPoistaNow it is a flower, at least in that swamp Rintasuo.
The next night when I went there it was cold - one degree below zero ...!
Was it too much.
Otherwise, yes, all access to early July, "Hilla-taste"...!
Intestine directly into the mouth is the best style ...!
Hillat sellaisenaan suoraan suolla suuhun on paras tapa. Hillossa on liikaa sokeria. Meillä sanotaan lakoiksi, muuraimiksi niitä raakileita, joita monet ahneuksissaan poimivat ja muka kypsyttävät kotona. Valokki-nimitys on minun murrealueellani aivan outo. Kirj. nimimerkki ent. lakanpoimija. Hyvää helluntaita!
VastaaPoista