Lumien sulattua - Soilta - sieltä niitä löytyy 'vitamiini-pommeja'
*Karpaloita*
Siellä ne ovat - 'pyöreät ja punaiset'...
Odottavat vain poimijaa.
Ei niitä kovin yltäkylläisesti ole jokaisella suolla.
Niillä soilla missä niitä sitten on - Karpaloita saattaa olla runsain mitoin.
Talven aikana ne ovat 'mehustuneet' sopivasti ja ovat poimittavissa.
Myös myöhällä syksyllä - ensimmäisten pakkasten jälkeen niitä kannattaa 'bongata'...
Niitä on kahta lajia - Iso-Karpalo ja Pikku-Karpalo.
Ne ovat eri lajeja.
Iso-Karpalo on pyöreä ja paljon painavampi kuin Pikku-Karpalo.
Kyllä ne kukkivatkin. Ei sitä paljon kukaan huomaa.
Kuvaajan kannattaakin kumartua vähän syvempään rahkasammalikkoon.
Sieltä sen kukka köytyy...
Kurjet pitävät niistä ja meidän on pidettävä kiirettä, että ehdimme ennen.
Ei muuta'ko 'Karpalonpoimijaisiin'.....
https://picasaweb.google.com/eskoa514
https://picasaweb.google.com/eskoa514
Ihania makeita karpaloita, parhaimmillaan juuri näin keväällä.
VastaaPoistaAamiaiseeni kuulu lusikallinen soseutettuja karpaloita joka aamu.
Ollappa tuollainen suo lähellä.
Kuvatkin niin houkuttelevan kauniit.
Raps...tuollaisia napakoita, meheviä
VastaaPoistakarpaloita, kiitos.
Biztosan finom ez a gyümölcs!
VastaaPoistaSzépek a fotók, és az új blog fejléc is nagyon tetszik!
*Tiitsa* - kiitos Karpaloille maistuvasta kommentista...
VastaaPoistaNiistä se maku lähtee... Kunto kohenee...
Suota kyllä riittää - tuosta poimijan kunnosta en menis takhuusheen...!
Ei oo syöny tarpheeksi Karpaloita...!
*Sirpa* - kovasti kiitoksia, että Karpalot maistu.
VastaaPoista*Mr.Paparazzo* - kiitos epäilevästä kommentista.
VastaaPoistaVoin vakuuttaa, että Karpalo - poimittuna Suomen Kuusamon soilta - on takuu varmasti vitamiini-rikas ja terveellisen maukas.
Sitä ei vain monikaan viitsi poimia.
On sen verran kova töinen työ.
Kiitos kehuista 'uuden blogi otsikon' valmistuttua.
Oli aika vaihtaa. Joutsenetkin ovat jo avovedessä...!
*Mr.Paparazzo* - köszönet a szkepticizmus.
Azt megerősíthetem, hogy Áfonya - Kuusamo, Finnország válogatott mocsarak - garantálja, hogy a vitamin-gazdag ízletes és egészséges.
Ez csak nem sok fáradságot, hogy vegye fel.
Ez elég nehéz, hogy egy másik munkát. Köszönöm a dicséretet az "új blog" cím alatt kész.
Ideje volt változtatni.
Hattyú már a nyílt vízben ...!
Adoro cereja....e fotos lindas.
VastaaPoistaParabéns!!!
Nams, olisivat makeita nyt, tuli talven aikana syötyä kaikki vanhat karpalovarastot. Lapsena syötiin myös pehmenneitä puolukoita, ne vasta herkkua olivatkin.
VastaaPoistaWonterful photos !!!
VastaaPoistaIs springs now!!!
Warm greetings
Ritinha Hey - bueno conocer gente en mis fotos.
VastaaPoistaGracias por publicar.
Aquí está el "nosotros-tarta-cereza" - Arándano -
http://fi.wikipedia.org/wiki/Isokarpalo
Crece silvestre en el pantano.
Es muy rico en vitamina A y "picante" sabor.
Final feliz de la semana ...!
'Manteli' - kiitos kommentista.
VastaaPoistaMakeita ja makeita... Kirpakkaa makeutta...!
Puolukka on myös vielä talvenkin jälkeen lumen alta paljastuessaan syötävän hyvää...
Kyllä näitä kirpeitä vitamiini-pommeja tulee aina maisteltua näin keväällä kun niitä tuolta suo-mättäistä huomaa.
Thank you 'Magda' visits and comments.
VastaaPoistaEarly spring migrants have already arrived.
Swans and Cranes - big pilots.
Spring is we have a good start.
Warm end of the week ...!