21.8.2010

Syyskalastus alakamasa...

*SYYS-KALASTUS ALAKAMASA*



Son 'Mettästäjile' samako 'Kalastajile' näin syksyn kynnykselä valinta kysymys - menneekö mettäle vain kalale vaiko molemmile...?
Oikein asihhaan panneutunheet - harrastavat molempia oikein tosishaan.
Mie soon sen verran vähemmän tosikko, että kaihan niitä molempia. Mettästystä en ymmärrä ollenkhaan. Tuota kalastusta sen verran, että 'airollinen' (apukuvvaaja) joku vuosi sitten alako vethään 'länkiä kauhlaan' ko' navakasti ja kylymästi tuuleskeli tuola järvelä.
Noh - eihän se enhään ookhaan meilä 'elämän ja kuoleman' kysymys.
Met joskus heitämä verkot vetheen - ko' sattuu sille pääle ja järvi'ki on tyyni. Siikaa ja Harria - pientä Ahaventa - non verkon saahliita.
Tuota virveliä saatan veivata kevväälä - Haukia - koiruuttani - koska 'parempi-puolisko' ei suvatte niitä silimishäänkhään. Onhan'sen hauen pyytäminen jonkinlaista kalavesien 'putsausta'ki' - vaikka saaut kalat menevätki Ketuile...! Istutetut kalanpoikaset (lohi?) eivät heti joutus Hauen kithaan...!
Saattaa se Harri joskus tulla saahliiksi. Aika pieniä non tuosa järvesä - joskus on vähän isompi'ki nähty.
Se kyllä häätyy sanua tuosta kalastuksesta - on sitä tuola järvesä kallaa - ei se harrastaja-kalastuksela lopu.
Tuosta 'varmasta saahliista' - olen pannu merkile, että ko' ajelee tuone Kalasatahmaan - josa ammatti-ihimiset värkäävät nuitten kalojen parisa - on ainaki Muikku-saalis päivittäin melekosen varmaa...!

Ei kommentteja: