25.8.2010

Rihilakko vuosi-kymmenten takkaa

Nyt kaajethaan Karhuja siihen malhiin, että minunki piti ettiä 'mökki-rihilakko'. Se löyty tuolta uluko-huussin takkaa. Son sielä viettämäsä 'eläke-päiviä'. Son ollu sielä jo pari-vuosikymmentä ja sen kyllä huomaa.
Son varhmaan 7-8 vuosikymmentä iälthään. Eihän sitä muuten eläkheelä. Eläkepäivinäki son joutunu toimimhaan - niin'ko virkaa-tekevänä - jonkinlaisena vääntö-rautana. Ja kunnosta päätellen muisaki sekalaisisa hommisa. On se varhmaan nuorela iälä ollu kovasaki 'erä-käytösä'. Soli siihen aikhaan tuo sapuska-puoli juoksemasa tuola erämaisa. Hirvet ja taisivat Karhutki 'tuta' luotikon tehon.
Ehän sitä sillon Karhuja taittu kaataa nykymalhiin. Nykysesä Karhujahisa saa ilimeisesti 'verokarhu'ki' pittää varansa. Luulen kuitenki että jahtiporukat ymmärtävät 'verokarhun' tarpheellisuuen. Sitä tarvithaan tavallistenki karhujen ja suurpetojen 'ylöspithoon'.

Niitä kuuluu olevan nuita Karhuja täälä Suomesa melekein 'sielä-sun-täälä'. Toiset Karhut - joita kututhaan myös Otsoksi, Mesikämmeneksi, Kontioksi ja taitaa niitä olla muitaki 'lempinimiä' - viihtyvät erämaisa poromiesten kiusana, toiset lammas-tarhoisa, 'sity-karhut' tietenki kaupunki paikosa.
Mie se en oo vielä tuola luonnosa semmosta otusta tavannu - hyvä niin. Nuita Karhu-kuvia saa ihhailla nuisa erilaisisa kirijoisa ja kuvanäyttelyisä.

Tuosta Kuvanäyttelystä tuli miehleen, son taasen lähelä se aika ko Luontokuvvaajat ja muutki kokkoontuvat Kuusamhoon Nature Photo tapahtumhaan. Kolome päivää kuvia, luentoja, esittelyjä ja mitä kaikkia muuta Suomen suurin Luontokuvatapahtuma pittää sisälhään.
Siihen minun pittää vielä palata ko nuo 'syys-kiihreet' saahan pois käsistä...!
 

Ei kommentteja: